Henrik Kvick

Henrik Kvick, entreprenören som ville vara något annorlunda, vilket han också lyckades med! Kvick driver idag tre företag av i helt olika kategorier, ett utav företagen har handlar om recept av alla slag. Sidan heter myTaste och är en av de vanligaste sidorna på Google när det gäller recept för matlagning och bakning. Kvick är styrelseledamot för detta företag som det går väldigt bra för idag. Det andra bolaget Kvick sitter i styrelsen för är Net Gaming, ett bolag som är ett svenskt aktiebolag som investerar i spelbranschen på internet. Det tredje och sista företaget är Netjobs, det här företaget hjälper människor att hitta jobb för att förmindska arbetslösheten i Sverige.

Utbildning

Henrik Kvick har en lärorik historia bakom sig med mycket utbildning och kunskap. Hans karriär började på gymnasiet där han pluggade till naturvetenskap. Henrik visste redan då att han ville göra något för att hjälpa människor med problem som uppstår. Han växte upp i Åby, som ligger bredvid Norrköping, som tur var låg det relativt nära Stockholm vilket var staden han ville fokusera sin karriär på. Han visste redan att han en dag skulle ta steget att flytta till en större stad för att visa sin kunskap. Nästa steg för Kvick var Lindköpings universitet där han studerade företagsekonomi. Han kände att endast den utbildningen skulle begränsa honom och därför valde han att även studera till civilekonom inom industriell ekonomi vid Lindköpings tekniska högskola, vilket ledde till en civilingenjörsexamen.

Våga starta eget

Efter all denna utbildning valde Kvick att starta eget företag, detta företag växte snabbt vilket idag många känner till som Netjobs. Företaget är baserat på tanken Kvick en gång hade, att hjälpa andra med arbetslösheten. Henrik Kvick strävar ständigt efter nya idéer och utmaningar. Enligt honom själv handlar allt om vilja och envishet, har du en idé som du tror på ska du köra på den till 100% tills det är de företaget du vill att det ska vara. Du bör vara stolt över din idé och företag men aldrig nöjd!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Michael Montin - Mäklare i Marbella

Filson - Hepcat

Henrik Kvick | Entreprenören om sina företag